Oldalak

2012. december 24., hétfő

Kamniki-Alpok

Szlovénia és Ausztria határán elterülő kis hegycsoport Magyarországról is könnyen és gyorsan megközelíthető. Pécsről 380 kilométerre a Logarska Dolina völgy legvégén egy tágas, biztonságos parkolóban tudjuk lerakni az autónkat. Napközben belépődíjat szednek az útszakasz legvégén, 7 Euró/autó. A parkolótól 15 perc kényelmes sétával elérhető a Slap Rinka vízesés. 
Slap Rinka vízesés a Kamniki-Alpokban
90 méter magas vízesés mellett a sziklafalon büfé és kilátó várja az elfáradt turistát. A tömeg nagy része idáig sétál fel, pedig csak itt kezdődnek igazán a kaland. Éles, csipkézett gerincekkel és mély szakadékokkal tagolt, mint a Déli-Mészkő-Alpok többi része. A 2000-2500 métert meghaladó csúcsok sora alkotta 
Skuta keleti fala
gerincre vezető ösvények meredeken kapaszkodnak felfelé. Az ösvények néhol vasalt részekre váltanak, itt-ott viszont kevésbé biztosított szakaszokon juthatunk fel a magasabb régiókba. A legmagasabb csúcsa a Grintovec 2558 méter magas, tőle keletre következnek sorban a Skuta (2532 m), Turska Gora (2251 m), Brana (2252 m), Planjava (2394 m), majd az Ojstrica (2350 m). 
A Turska Gora és a Brana a Skutáról fotózva 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése